Heb jij ook problemen om goed te slapen?

De wereld staat nooit stil. Dankzij diverse prikkels, hebben vele mensen slaapproblemen, zelfs van chronische aard. Stress, de gezondheid en ook het verkeerde materiaal (matras, kussen,…) dragen bij aan deze slopende aandoening. Het is ook tijd om dit probleem te durven aankaarten in onze maatschappij.

Slaapproblemen treffen velen in onze snelle wereld. Stress, gezondheidskwesties en zelfs verkeerde matrassen dragen bij aan deze slopende aandoening. Gelukkig is er hulp beschikbaar. De Slaapboetiek in Borgerhout staat klaar om je te helpen jouw rust terug te vinden.

De impact van chronische slaapproblemen

Chronische slaapproblemen kunnen verwoestend zijn. Ze leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en een afnemende alertheid overdag. Maar de gevolgen gaan verder. Langdurige slapeloosheid kan bijdragen aan ernstige gezondheidsproblemen, zoals obesitas, diabetes en een verzwakt immuunsysteem. Het aanpakken van slaapproblemen is een prioriteit.

Enkele harde cijfers

 • Ongeveer 1 op de 3 Belgen lijdt aan chronische slaapproblemen of slapeloosheid.
 • Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt chronische slapeloosheid beschouwd als een ernstige aandoening die van invloed is op 10% van de volwassenen wereldwijd.
 • Chronische slapeloosheid is geassocieerd met een verhoogd risico op mentale gezondheidsproblemen, zoals depressie en angststoornissen. Ongeveer 30% tot 50% van de mensen met slapeloosheid ervaart deze problemen.
 • In België neemt het gebruik van slaapmedicatie gestaag toe. Jaarlijks worden er miljoenen recepten voor slaapmiddelen uitgeschreven.
 • Chronische slapeloosheid resulteert jaarlijks in aanzienlijke economische kosten voor de gezondheidszorg en verlies aan arbeidsproductiviteit. In Europa worden de kosten geschat op miljarden euro’s.

Oplossingen voor chronische slaapproblemen

Gelukkig zijn er oplossingen:

 • Gezonde levensstijl: Beweging, een gebalanceerd dieet en stressbeheersing bevorderen slaapkwaliteit.
 • Slaaproutine: Een vaste routine helpt uw lichaam een gezond slaappatroon aan te nemen.
 • Slaaphygiëne: Comfortabele slaapomgeving, vermijden van elektronica voor het slapengaan, en beperken van cafeïne en alcohol.
 • Medische hulp: Raadpleeg een arts voor medicatie of therapie als nodig.

En waarom dan De Slaapboetiek bezoeken?

 • Deskundig advies: Hier vindt u geen gewone beddenwinkel, maar een team slaapexperts die uw slaapproblemen begrijpen.
 • Ruime showroom van 1000 vierkante meter: Ervaar de producten zelf, van matrassen tot kussens, om de juiste oplossing te vinden.
 • Op maat gemaakte opties: Op maat gemaakte matrassen en bedbodems bieden de juiste ondersteuning.
 • Divers assortiment: niet enkel het product in de slaapkamer is soms een sleutel tot oplossing, denk ook aan een relaxzetel bijvoorbeeld die jouw lichaam tot rust kan laten komen.

In essentie, als je kampt met chronische slaapproblemen en op zoek bent naar een goede nachtrust, bezoek dan De Slaapboetiek in Borgerhout.

Met onze expertise en uitgebreide slaapproducten kom je dichter bij herstel van jouw slaapkwaliteit en verbetering van jouw welzijn. Tijd om afscheid te nemen van slapeloze nachten en vol energie wakker te worden. Want bij ons is slapen een droom, altijd en overal.

Meer weten?
Graag advies op maat?

Bezoek onze winkel in Antwerpen (Borgerhout)!

Beddenwinkel De Slaapboetiek

Daarom kiest u voor ons!

1000 m² in Antwerpen

Sinds 1980

Gratis levering

Terugname oude matras