Hoe u uw slaapkamer groter doet lijken

Wie geen grote slaapkamer heeft, moet slim zijn.
Of misschien hebt u zelfs geen aparte slaapruimte.
Met de volgende tips creëert u dat ‘oneindige slaapkamer’ -gevoel.

Kies de juiste boxspring

Sommige bedden maken de kamer optisch groter. Met een brede maar lage boxspring bijvoorbeeld wint u meer ruimte. En zeg nu zelf, in de breedte strekt u zich graag uit, maar de hoogte van een bed maakt niet zoveel uit. Ook een hoofdbord dat aan de muur bevestigd is, geeft deze ruime indruk. Marino van De Slaapboetiek kan u alvast adviseren bij de keuze van uw boxspring.

Ga voor een bedkast of zetelbed

Heeft u een hele kleine slaapkamer? Of woont en slaapt u in eenzelfde ruimte? Dan benut u alle ruimte maximaal met een bedkast of zetelbed. En nee, dit concept is niet langer alleen voor studenten geschikt. Merken als Boone ontwerpen klassevolle slaapoplossingen voor hedendaagse lofts en stadsappartementen. Want onderzoek wijst uit dat onze woonruimte de laatste jaren verkleint. Al heel wat architecten experimenteren met tiny houses en meubelontwerpers spelen hier handig op in.

Dek uw bed met sereen beddengoed

Fans van modeprogramma’s weten het al langer: prints maken u dikker. En voor bedden geldt hetzelfde. Selecteer dekbedden met een effen opdruk en serene kleuren om uw kamer groter te doen lijken.
Vooral prints met bloemetjes en figuurtjes trekken te veel aandacht.

Laat de zon binnen

Zorg voor voldoende daglicht: laat die gordijnen gewoon wapperen voor die grote ramen. En plaats verschillende lichtbronnen in uw kamer in plaats van één groot, fel licht. Sfeervol!

Wit, witter, witst

Met witte muren stelen uw bed en decoratie de show. Kies twee eyecatchers als accessoires – bijvoorbeeld twee dezelfde vazen van verschillende grootte – en geniet van uw glamoureuze slaapkamer. Bovendien lijkt uw witte slaapkamer duizend keer groter dan uw rode, paarse of accentkamer. En die warmte haalt u naar boven met een dekbed of accessoire in bordeaux, paars, chocolade, oker of een andere hartverwarmende kleur. Gewoon doen!

Zet uw plafond in de schijnwerpers

Verf uw plafond in een lichte kleur maar vermijd wit. Zo verlegt u de aandacht naar het plafond, wat de kamer extra veel hoogte geeft.

Ruim uw kamer eindelijk op

Organiseer uw spullen en koop desnoods extra bergruimte. Opgeruimd staat netjes! Nu ziet uw slaapkamer er eindelijk uit zoals in de boekjes! Of zoals de foto’s op de pagina Bedden van deze website. ;-)

Meer advies? Marino van De Slaapboetiek bedenkt ongetwijfeld nog meer manieren om uw slaapkamer te vergroten. Kom gerust langs of maak een afspraak.

Meer weten?
Graag advies op maat?

Bezoek onze winkel in Antwerpen (Borgerhout)!

Beddenwinkel De Slaapboetiek

Daarom kiest u voor ons!

1000 m² in Antwerpen

Sinds 1980

Gratis levering

Terugname oude matras