Lekker slapen: wat is een goed bed?

Er wordt niet altijd aan gedacht maar het bed zelf is een essentiële factor in de garantie op een goede nachtrust.
Als flinke leerling, vernieuw je jouw beddengoed om de 10 jaar en leg je jouw matras op een aangepaste bedbodem. Dit in tegenstelling tot 4% van de consumenten (voornamelijk adolescenten) die hun matras rechtstreeks op de vloer leggen, wat het verwijderen van de 40 cl water die we iedere nacht produceren bemoeilijkt. En dan spreken we nog niet over het rechtstreekse contact met het stof wat de toename van de bacteriën op de matras bevordert.

Bezuinig dus niet op de kwaliteit van het beddengoed …

Let op ! Beddengoed van kwaliteit is niet zo duur als het lijkt. De gemiddelde prijs voor een matras is 750 euro (of 0,20 euro per nacht) en 1250 euro voor een matras en een bedbodem samen. De kost ervan is 3 keer minder duur dan het budget dat dagelijks gespendeerd wordt aan een televisie- en internetabonnement begroot op 1 euro per dag…

Een goed bed moet:

  • De ontspanning van het lichaam bevorderen: in liggende houding bevrijdt ons lichaam zich van de druk gelinkt aan de zwaartekracht; de spieren en de wervelkolom ontspannen zich.
  • Aangepast zijn aan de lichaamsbouw: tegelijk soepel en stevig moet de matras gelijkmatig alle lichaamsdelen ondersteunen: schouders, heupen en billen mogen wat wegzakken in de matras.

Let op: als de matras te hard is, voelt men de drukpunten aan de schouders en de heupen en wordt de bloedcirculatie gehinderd.

Het hoofdkussen op je bed is iets als vanzelfsprekends en niet echt noemenswaardig als je elke nacht geniet van een gezonde, vaste slaap. Maar een hoofdkussen is belangrijker dan je denkt. Om de nek optimaal te ontlasten moet een hoofdkussen de holte onder de nek opvullen. Het moet ook het niveauverschil tussen matras en hoofd/nek opvangen. Uw nek zal het minst belast worden wanneer het hoofd in het verlengde van de wervelzuil ligt.

Bij De Slaapboetiek krijg je alle nodige informatie over welk slaapsysteem het best bij jou en je leefstijl past. Bovendien kan je er ook een en ander uitproberen.

Meer weten?
Graag advies op maat?

Bezoek onze winkel in Antwerpen (Borgerhout)!

Beddenwinkel De Slaapboetiek

Daarom kiest u voor ons!

1000 m² in Antwerpen

Sinds 1980

Gratis levering

Terugname oude matras