Traagschuim matras of koudschuim matras? Zo kies jij de perfecte slaapondersteuning

Heerlijk wakker worden op een matras die bij jouw lichaam past? Dan moet je éérst bepalen welk type matras jou op het lijf geschreven is. Al snel merk je dat je twee keuzes hebt als je een schuimmatras wilt kopen. Verkies jij een traagschuim matras, of een koudschuim matras? Dankzij het advies van De Slaapboetiek lig je er nooit nog wakker van.

Wat is een traagschuim matras?

Een traagschuimmatras geeft géén tegendruk aan je lichaam. Ho maar even, horen we je zeggen. Is dat niet slecht voor mijn lichaam?

Wel, integendeel. Precies omdat de matras zich perfect naar jouw lichaamsvormen kneedt, slaap je als het ware in een op maat gemaakte mal. Je hebt geen last van drukpunten, waardoor je doorbloeding niet belemmerd wordt.

Traagschuim matras: voldoende ondersteuning?

Vergis je niet: een traagschuim matras biedt wél voldoende ondersteuning voor je lichaam. Zo beschikt je traagschuimmatras over een veerkrachtige onderlaag die zorgt voor opwaartse druk. Die kan bestaan uit pocketveren, latex, polyester of zelfs koudschuim.

Je zinkt dus niet helemaal weg, maar slaapt héérlijk op een ergonomische, gezonde matras waar jij je lichaam heerlijk in kan nestelen voor een deugddoend nachtje slaap.

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim blijft op elk moment veerkrachtig, ook als het opwarmt onder invloed van je lichaamswarmte. Je hebt dus altijd de nodige tegendruk. Bovendien warmt koudschuim – je raadt het nooit! – niet op. Het blijft dus koud, waardoor het niet vervormt en maximaal blijft ventileren.

Of dit type geschikt is voor jou, hangt van je doorbloeding af. Als je van nature uit een minder goede doorbloeding hebt, zal je het op dit type matras sneller koud krijgen.

Traagschuim of koudschuim matras?

Beide matrastypes zijn zeer duurzaam. Ze gaan dan ook beiden makkelijk tien jaar mee. Het grote voordeel van een traagschuimmatras, is de optimale ondersteuning zonder drukpunten, waardoor je doorbloeding op geen enkel moment beïnvloed wordt. Je hebt het altijd lekker warm en ligt als het ware in een mal die je lichaam omarmt – een hemels gevoel. Dankzij de veerkrachtige onderlaag en het traagschuim geniet je van maximale steun en comfort.

Wil je meer weten of jouw slaapwensen bespreken met een slaapexpert in je buurt? Kom dan vandaag nog langs bij De Slaapboetiek in Antwerpen!

Meer weten?
Graag advies op maat?

Bezoek onze winkel in Antwerpen (Borgerhout)!

Beddenwinkel De Slaapboetiek

Daarom kiest u voor ons!

1000 m² in Antwerpen

Sinds 1980

Gratis levering

Terugname oude matras