Welke matras bij rugklachten: vermijd rugpijn door de juiste matras te kiezen

Heb je ook last van rugpijn – of sta je elke ochtend op met weer nieuwe rugklachten? Dan kan het wel eens zijn dat je slaaphouding daar iets mee te maken heeft. De manier waarop je slaapt, heeft immers een grote impact op je gezondheid. En dus stel je jezelf de vraag: welke matras gebruik ik het best bij rugklachten? Want het type matras waar je op slaapt kan ervoor zorgen dat je rugklachten verminderen – of verergeren.

Bij De Slaapboetiek in Antwerpen bieden we je een ruim aanbod aan matrassen. Bij rugklachten adviseren we je om een matras te kiezen die je lichaam maximaal ondersteunt. We helpen je natuurlijk met plezier op weg in onze winkel – en geven je hier al enkele nuttige tips mee.

Rugklachten: matras afstemmen op jouw type rugpijn

Rugklachten worden beïnvloed door de matras waar je op ligt. Maar eerst moet je goed weten waar de rugpijn zich situeert. Heb je last van lage rugpijn of kamp je met een hernia? Op basis van jouw verhaal zoeken wij mee naar de matras die het best geschikt is om je rugklachten tegen te gaan.

Daarbij kijken we verder dan alleen je matras. Ook je hoofdkussen speelt mee. Het is belangrijk dat je nek in een natuurlijke positie blijft ten opzichte van je rug. Anders loop je het risico dat je druk uitoefent op je wervels, wat je rugklachten kan verergeren.

Welke matras bij rugklachten: enkele vuistregels

Je slaaphouding in kaart brengen, daar begint het mee. Ben je een rugslaper, een zijslaper of een buikslaper? Dat heeft een invloed op het type matras en hoofdkussen dat het best bij je past. Als je een matras aankoopt, bekijk dan zeker de volgende elementen die een invloed kunnen hebben op je rugpijn.

  • Kies een matras die je ruggengraat maximaal ondersteunt.
  • Selecteer een hoofdkussen dat de natuurlijke houding tussen nek en rug respecteert.
  • Kies voor een matras die qua hardheid bij je past, afhankelijk van je slaaphouding.
  • Luister naar het advies van je slaapexpert. Hij of zij kent de mogelijkheden het beste.

Wil je voor eens en voor altijd komaf maken met rugpijn? Welke matras bij rugklachten het beste is, ontdek je bij De Slaapboetiek in Antwerpen. Kom vandaag nog langs!

Meer weten?
Graag advies op maat?

Bezoek onze winkel in Antwerpen (Borgerhout)!

Beddenwinkel De Slaapboetiek

Daarom kiest u voor ons!

1000 m² in Antwerpen

Sinds 1980

Gratis levering

Terugname oude matras